Välgörenhetsorganisationer – ge stöd

Det finns mängder av olika välgörenhetsorganisationer och om du vill bidra med pengar kanske det kan vara svårt att välja ut en. För att hjälpa dig lite ska vi berätta mer ingående om några olika välgörenhetsorganisationer. Beroende på vad du vill ge ditt stöd till finns det välgörenhetsorganisationer som hjälper barn, djur, flyktingar och mycket annat. Fattigdom är ett stort problem i världen och även om du ensam inte kan göra allt, kan alla göra något. Om du vill hjälpa fattiga barn är SOS Barnbyar en bra välgörenhetsorganisation. När du skänker pengar till SOS Barnbyar blir du fadder till ett barn i nöd. Genom att bidra med 200 kronor i månaden kan ett barn få ett värdigt och bra liv med stora framtidsmöjligheter. Det finns många artister som väljer att delta i välgörenhetsgalor såsom Matt Damon och även rockband som Guns N Roses.

Som fadder till ett barn hjälper du ett utsatt barn få en familj, nya syskon och dessutom möjligheten att gå i skola. Den stora fördelen med just SOS Barnbyar är att du verkligen kan se förändringen. Flera gånger per år får du brev från familjen där ditt fadderbarn bor. Förutom att ditt fadderbarn får mat på bordet och tillgång till vård och skola, ger du även fadderbarnet en kärleksfull familj och chansen till ett vanligt liv. Det finns många andra välgörenhetsorganisationer som hjälper fattiga och utsatta människor, exempelvis Unicef och Röda Korset.

Skänk pengar till välgörenhetsorganisationer

Vi har tyvärr många problem i världen, fattigdom är ett av dem. Dessutom håller många djurarter på att utrotas, något som vi kommer ångra om många år. Många djurarter har varit utsatta under många års tid. En del djur, som isbjörnar lider stort av de klimatförändringar som sker. Andra djur far illa på grund av tjuvjakt. Genom att skänka pengar till välgörenhetsorganisationer som WWF, kan du hjälpa till. Till Världsnaturfonden WWF kan du både vara fadder och ge en gåva. Om du ger ditt stöd till en välgörenhetsorganisation kommer vi ett litet steg närmre till något bra.

Välgörenhetsorganisationer som Röda Korset behöver alltid få in bidrag